بورس کالا، مرجع رسمی معامله املاک می شود
به گزارش «کالاخبر»، شرکت عمران و توسعه پایدار ایرانیان در حالی ۲۵ و ۲۶ شهریور ماه برخی املاک بانک اقتصاد نوین را به وکالت از این بانک در بورس کالای ایران عرضه می کند که مدیرعامل این مجموعه از تداوم عرضه اموال مازاد این بانک در بورس خبر داد.
محمدرضا سیفی در خصوص مزایای عرضه اموال مازاد بانک ها در بورس کالا اظهار داشت: بازار املاک، بازاری باسابقه و بزرگ، ولی سنتی است. اما بورس کالا برای کالاهایی که تا الان در آن پذیرش شده، به یک مرجع قیمتی مناسب برای سرمایه گذاران و متقاضیان تبدیل شده است و شرکت عمران و توسعه پایدار ایرانیان و بانک اقتصاد نوین امیدوارند این بستر معاملاتی بتواند به عنوان یک مرجع شناخته شده در حوزه املاک نقش ایفا کند.
وی افزود: بورس کالا یک بازار شفاف، رسمی و معتبر است و در همین راستا بانک اقتصاد نوین مصمم به عرضه کلیه اموال مازاد واجد شرایط خود در این بورس است که علاوه بر املاک آگهی شده برای عرضه در شهریور ماه جاری، در آینده نزدیک نیز دیگر دارایی های این بانک به صورت انبوه تر در این بازار شفاف عرضه خواهد شد.
لزوم حمایت از عرضه املاک بانکی در بورس
محمدقلی یوسفی استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه باید از عرضه املاک مازاد بانک ها در بورس کالا حمایت شود، گفت: بانک ها دارای املاک زیادی در سراسر کشور هستند که بخشی از این املاک خالی هستند، از این رو اگر از عرضه املاک بانک ها در بورس حمایت شود، به زودی یک شفافیت آماری در خصوص میزان املاک خالی بانک ها در کشور ایجاد می شود.
وی افزود: بانکها در این سال ها با حضور در بازار مسکن املاک زیادی را به تملک خود در آورده اند، این در حالیست که شمار زیادی از این واحدها خالی است، در صورتیکه برای ساماندهی بازار مسکن این خانهها باید به چرخه عرضه وارد شود. حال موضوع عرضه املاک مازاد بانکها در بورس کالا، امکان خوبی است تا از این طریق این واحد ها به فروش رود و خریداران نیز آنها را به چرخه بازار مسکن برگردانند، از سوی دیگر با حضور بانکها در بورس میتوان اطلاعات دقیقی از تعداد واحدهایی که بانکها در اختیار دارند، به دست آورد.
جزییات طرح عرضه خودرو در بورس کالا
مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا گفت: بورسکالا در گذشته تجربه انتشار اوراق سلف خودروی سراتو متعلق به خودروسازی سایپا را داشته و این کار انجام شده است.
وی افزود: خودرو هم یک کالا به شمار میرود، میتواند وارد بورس شود و مورد معامله قرار بگیرد و هیچ شک و شبهای ندارد و میتواند به صورت های مختلف از جمله نقدی، نسیه، سلف عرضه شود و یا به صورت تامین مالی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد برای آن عمل کرد.
فلاح اظهار داشت: لازمه تمام این موضوعات آن این است که آیا تصمیم و ارادهای برای عرضه خودرو در بورس کالا وجود دارد یا خیر، که تصمیم گیر نهادهای ذیصلاح هستند و اگر قرار بر عرضه خودرو در بورس باشد، در بورس یک قیمت پایه و یک قیمت کشف شده از عرضه و تقاضا وجود دارد.
مختصات طرح «سامان دهی صنعت خودرو»
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس الزام به عرضه خودرو در بورس کالا را از اساسیترین محورهای طرح «ساماندهی صنعت خودرو» دانست.
حجتاله فیروزی گفت: پس از تصویب این طرح اگر خودرو در بورس عرضه نشود، جرم تلقی شده و مجازات آن نیز براساس تبصره (۱) ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعیین میشود.
وی اضافه کرد: الزام عرضه خودرو در بورس استثناهایی نیز دارد؛ نخست آنکه در این طرح مشخص شده که چه خودروهایی میتوانند نسبت به الزام عرضه در بورس استثنا شوند؛ به طور مثال خودروهایی که شمارگان تولید آن با تمام گونههایش در طول ۱۲ ماه گذشته- از زمان لازم الاجرا شدن قانون- از ۵ هزار دستگاه تجاوز نکند، از حکم این ماده مستثنی بوده و مشمول الزام عرضه در بورس نمیشوند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: دومین استثنای مربوط به الزام خودرو در بورس، مربوط به شرکتهای خودروسازی است؛ اگر تمام تولید خودروسازی در طول ۱۲ ماه گذشته- از زمان لازم الاجرا شدن قانون- از ۱۰ هزار دستگاه تجاوز نکند خودروساز الزامی به عرضه در بورس ندارد.
فیروزی همچنین درباره الزام خودروهای خارجی در بورس، توضیح داد: در صورتی که خودروی وارداتی که در طول ۱۲ ماه گذشته - از زمان لازم الاجرا شدن قانون- بیش از ۵۰۰ دستگاه در کشور شمارهگذاری شده باشد، مشمول الزام عرضه در بورس کالا میشود.
به گفته سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس اعمال نظام قیمتگذاری برای عرضه خودرو در بورس، ممنوع بوده و قیمت تابع عرضه و تقاضا است.
تصویب دستورالعمل اوراق «خرید دین کالایی»
مهدی زمانی سبزی رئیس اداره نظارت بر بازار بورسهای کالایی از تصویب دستورالعمل اوراق خرید دین کالایی در هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد.
رئیس اداره نظارت بر بازار بورسهای کالایی توضیح داد: اوراق خرید دین کالایی به عنوان یک ابزار مالی، مختص خرید دینِ ایجاد شده ناشی از فروش نسیه در بورسهای کالایی طراحی شده است. فرآیند عملیاتی این اوراق بدین ترتیب است که پس از وقوع فروش نسیه در بورس کالا، فروشنده کالا که دارنده مطالبات است به عنوان ناشر اوراق خرید دین اقدام به انتشار این اوراق میکند و سرمایهگذاران نیز این اوراق را با انگیزه بهرهگیری از ارزش زمانی پول به تنزیل خریداری میکنند.
ارسال نظر